Brandintas ripe puerh – ’Warm Fuzzies’. 2018 metais spąustas pyragas, iš įvairios klasės arbatažolių, nuo pačių mažiausių iki pat septintos klasės, kurioje klasifikuojami didesnio diametro lapeliai.
Arbatžolės, kurios buvo brandintos tradiciniu metodu nuo pat 2015 metų, buvo surinktos įvairiuose regionuose - Lincang, Simao, Xishuangbanna.
Kadandi 2018-ieji pagal kinų kalendorių buvo šuns metai, pyrago pakuotėje atvaizduotas YS savininko Scott'o šuo 'Lucy'.
Faktai apie sesiją:
150ml gaivanis
10 g arbatos
Vanduo 90-100 C (6.8 pH; 22 mg/l TDS)
10 s skalavimas
10 s plikymas kaskart pridedant po 5 s.
Kaip ir visi YS maišyti ripe puerai, ši arbata tems galybę plikymų, o ir visa skonių paletė nusimušinės po truputi tik ant sesijos galo. Jei tik turit laiko traukit iki 15-16 kartų.
![]() |
'Warm Fuzzies' puerh arbatos pyragas (source: Yunnan Sourcing) |
Išvaizda ir kvapas: Kadangi turėjau visą pilną 200 gramų pyragą, tad turėjau gerą progą apžiūrėti ir apuostyti pyragą. Tradicinio 'wet-pilling' kvapo, kuris atgrąsus naujokams, jau nebelikę. Bent mano nosiai tai pakeliamas lygis. Kaip minėjau tai maišyta arbata, todėl ir lapelių išvaizda labai įvairi, bet kartu deranti. Rasite ir tamsių rudų ir auksiniiai geltonų lapelių. Kaip ir visi į vakarų rinką nukreipti shu puerai, arbatos pyragas supresuotas nestipriai, todėl atlaužynėsit gabaliukus su pirštais be vargo. Kvapas labai subtilus ir nuteikia jaukiai. Rudeninis miškas, šokoladas, džiovinnti vaisiai.
Skalavimas; 1-3 plikymai:
Nuo pat pirmųjų plikymų tęsiant iki sesijos galo, eleksyras įgauna išlaiko sodriai tamsiai rudus atspalvius, kas vėl patvirtina faktą, kad tai gana stipriai fermentuota arbata. Šlapi lapeliai skleidžia pagrinde džiovintų rudeninių vaisių, ir ant medinės lentelės paliktų, dar šiltų kepinių kvapą. Gana kompleksiška paletė. ir vienas iš mašytos arbatos privalumų.
![]() |
Sesija su arbata (asmeninio archyvo nuotrauka) |
Skonis ir tekstura: Nuo pat pradžių burnoje dominuoja džiovinti vaisai, šiek tiek tropiniai medžiai. Tekstūra dar nelabai kompleksiška, tačiau subalansuota ir aukštesnio akordo, nei tradiciniai Bulang shu.
Poskonis: kreminis ir šilkinis su sunokusių vyšnių saldumu.
4-6 plikymai:
Arbata toliau 'groja' aukšteniu akordu, kur dominuoja prisirpusios vyšnios, fermentuoti vaisiai ir saldi cukranendrė. Skonis stiprus, pilnas ir turtingas. Labai gilūs ir storos skonių paletės plikymai, kurie trenks per krūtinę ir padengs jūsų visą virškinamąjį traktą, kai koks stiprus lubrikantas.
6-9 plikymai:
Šiek tiek jau prigęsanti tekstūra, tad negailėkit laiko plikymams ir laikykit verdantį vandenį. Prieš tai dominavę vaisiai ir uogos pasitraukia į šoną, palikdami vietos vyšnios medžiui ir umami. Tekstūra subtiliai mineralinė ir šiek tiek medinė.
Po šių plikimų jaučiuosi pilnas lyg būčiau išgėręs visą pietų bufeto patiekalų rinkinį. Be galo soti arbata.
Apibendrintai: Solidus shu, kuris turi ką pasiūlyti ir parodyti, todėl tikrai nenuobodžiausit. Kaip ir dauguma shu, puikus pasirinkimas šaltoms ir vėsioms dienoms. Mamos testas nepraeitas, tai ’tea nerds’ arbata. Bet tiems, kurie norit įšokti į ripe scena, vienas iš galimų variantų, kuris duos gerą įvaizdį apie kokybiškai sukomponuotą shu puerą.
Luke